Mangokyckling

4 kycklingfiléer, ca 500 g
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
2 tsk flytande margarin eller olja
1 purjolök
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk vetemjöl
1-2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk mango chutney
1 liten mang eller 7 torkade aprikoser

Brysn kycklingen. Peppra o salta. Strimla purjolöken och fräs den någon minut i lite fett i en traktörpanna. Tillsätt matlagningsyoghurt blandat med vetemjöl, vatten, smulad buljongtärning, soja. sambal oelek och mango chutney. Låt koka upp. Lägg i de tärnade kycklingfiléerna. Koka under lock på svag värme ca 10 min.Skala mangon och skär loss kärnan. Skär fruktköttet i bitar och rör ner i pannan. Låt det bli varmt. Serveras lämpligen till ris eller potatis och en god sallad.

(foto privat)
receptkälla: Familjekokboken

#1 - - malin:

super gott!!!!!!!!!!!!!!!!

#2 - - Ullis:

Tackar..........har du provat det??

#3 - - malin:

JAAAAA