Balndade grönsaker i ugn
4 port
2 st | röda paprikor | |
2 st | gröna paprikor | |
2 st | tomat(er) | |
2 st | zucchini | |
1 st | aubergine | |
3 msk | olivolja | |
1 st | gul lök(ar), finhackad | |
1 st | vitlöksklyfta(or), finhackad | |
3 msk | finhackad persilja | |
0,5 tsk | torkad rosmarin | |
0,5 tsk | torkad basilika | |
0,5 tsk | salt | |
1 krm | svartpeppar |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj och kärna ur paprikorna och skär i stora bitar. Skölj tomater, zucchini och aubergine och skär allt i stora bitar.
3. Häll olivoljan i en rymlig ungsform. Lägg lökhacket i formen och låt stå i ugnen ca 5 minuter. Rör om några gånger under tiden.
4. Ta ut formen och tillsätt grönsaker, färska och torkade örtkryddor, salt och peppar och rör om.
5. Stek i ugnen i 15-20 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka men fortfarande spänstiga. Rör om försiktigt då och då. Smaka av med salt och peppar.
(foto privat, receptkälla http://www.tasteline.com)