Balndade grönsaker i ugn

Ett kanon recept på goda grönsaker som man kan både ensamt till grillat kött eller som ett tillbehör. Receptet kommer ursprungligen från Paolo Roberto.

4 port

2 st  röda paprikor
2 st  gröna paprikor
2 st  tomat(er)
2 st  zucchini
1 st  aubergine
3 msk  olivolja
1 st  gul lök(ar), finhackad
1 st  vitlöksklyfta(or), finhackad
3 msk  finhackad persilja
0,5 tsk  torkad rosmarin
0,5 tsk  torkad basilika
0,5 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skölj och kärna ur paprikorna och skär i stora bitar. Skölj tomater, zucchini och aubergine och skär allt i stora bitar.

3. Häll olivoljan i en rymlig ungsform. Lägg lökhacket i formen och låt stå i ugnen ca 5 minuter. Rör om några gånger under tiden.
4. Ta ut formen och tillsätt grönsaker, färska och torkade örtkryddor, salt och peppar och rör om.

5. Stek i ugnen i 15-20 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka men fortfarande spänstiga. Rör om försiktigt då och då. Smaka av med salt och peppar.



(foto privat, receptkälla http://www.tasteline.com)