Fredagkväll..........
Inbakad kycklingfilé med potatisgratäng
ca 900 g kycklingfilé Dela kyckling fileén i 2-3 bitar varierande på hur stora de är. Salta och peppra och bryn i ugnen
på 225* tills de är genomstekta
1 frp vitlöksost
1 frp färdig smördeg Snitta fileérna och fyll med vitlöksosten och baka in dem i en bit smördeg.
Ägg att pensla med Pensla alla paketen med det uppvispade ägget och in ugnen. Grädda tills alla "paketen" är
gyllenbruna.
Krämig potatisgratäng med vitlök och ost 4 port
ca 1 kg mjölig potatis
2 dl riven ost
2 dl stark grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde (jag använder matlagningsgrädde)
1 vitlöksklyfta
salt o peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225*
2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
3. Varva potatis och ost i en ugnsäker form. Salta och peppra mellan lagren.
4. Blanda buljong och grädde med krossad vitlök och häll över potatisen.
5. Sätt in formen i ugnen och grädda ca 50 min tills potatisen är mjuk och gratängen har fått fin färg.
Lycka till!!
Eftersom Nellie fullkomligt älskar Bearnaisås hade vi det till.
Så var det ju Jespers pengar också, grabben kom hem med 90 kr han hade bara köpt en dricka, ha ha ha.